Jak si poradit v kuchyni v každé situaci - tipy a triky
Jak oloupat rajčata
18.5.2017Také se Vám někdy stává, že na pánvi, když restujete rajčata a pak přidáte další ingredience, se objevují scvrklé a neúhledné kousky rajčatových slupek? Máme pro Vás tip, jak jednoduše a rychle oloupat rajčata.
Aby brambory nezhnědly
11.5.2017Zeleninu mnohdy potřebujeme zbavit slupky. K tomu nám nejlépe poslouží škrabka na zeleninu, která skvěle padne do ruky a její ostré čepele bez problému oškrábou jakoukoliv zeleninu a brambory. Kdysi používaný nůž necháme raději v šuplíku, neboť oškrabaná zelenina je mnohdy zbytečně zbavená větší části dužiny. Ale pokud nemusíme, připravujeme zeleninu se slupkou, která obsahuje množství živin a vitamínů. Když ale například si chceme orestovat brambory, je dobré se slupky zbavit. Nejjednodušeji škrabkou.
Jak zabránit hnědnutí čerstvě rozkrojeného jablka
13.4.2017Pokud ovoce a zeleninu zbavíme slupky nebo je jen jednoduše rozkrojíme, dochází na povrchu řezu k vzdušné oxidaci a my tak přicházíme o důležité vitamíny a enzymy.